O Nas

O nas

Rozpoczęliśmy działalność w 2016 roku. Budynek został wybudowany w tradycyjny sposób, przy użyciu naturalnych materiałów: gliny, słomy i piasku. Obiekt wykonany jest w formie obory mazowieckiej obsadzonej na dużym drewnianym tarasie. Atutem Gościńca jest znakomita lokalna kuchnia głównie z Mazowsza Wschodniego i Podlasia a specjalnością Dębska Kawa Żołędziówka, którą pijał sam Fryderyk Chopin, można ją u nas wypić a także kupić.

Miłośnikom folkloru na pewno spodobają się eksponowane oryginalne przykłady rękodzieła ludowego. To między innymi elementy ubioru w stylu kołbielskim i podlaskim. Oko cieszą tkane ręcznie na krosnach wełniane spódnice, wycinanki kołbielskie, wyroby z gliny oraz przedmioty wyrabiane przez artystów i rękodzielników.

Prowadzimy mały punkt informacji turystycznej, w którym znajdują się ulotki, katalogi i informatory turystyczne, albumy, mapy.
W otoczeniu wiejskiego krajobrazu, można u nas wypocząć i wyprawić się po leśne skarby m.in. jagody, grzyby.
Zapraszamy sympatyków łączenia folkloru ze współczesnością, miłośników smaku tradycyjnej kuchni, strudzonych podróżników, pragnących odetchnąć spokojnie w otoczeniu nieskażonej mazowieckiej przyrody

warsztaty
noclegi w spichrzu pod warszawa
sala bankietowa pod warszawą

Oferujemy i organizujemy

Warsztaty

Koncerty

Degustacje

Restauracja

Noclegi

Atrakcje turystyczne

Wielki Gościniec Litewski

Gościniec Goździejewski znajduje się na słynnym szlaku handlowo-pocztowym z XVII i XVIII wieku Warszawa-Wilno. WIELKI GOŚCINIEC LITEWSKI w owych czasach łączył ze sobą stolice Korony Królestwa Polskiego i Wielkiego Księstwa Litewskiego.

Bezpośredni kontakt z mazowiecką przyrodą oraz pobyt w glinianym obiekcie jak nasi przodkowie.

Kuchnia lokalna

Nasze zwierzątka przydomowe m.in. owce świniarki (dawna, prymitywna rasa)

Jesteśmy członkiem w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.

Produkty regionalne

Promujemy produkty innych członków należących do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Można u nas kupić m.in.: Napój niegazowany Miodolada i miody z firmy PACHNICZÓWKA:
Miodolada o trzech smakach (malinowa, miętowa, imbirowa)
na bazie wody niegazowanej i miodu;
Jałowiec, napój gazowany stworzony na bazie naturalnych składników chmielu i owoców jałowca o smaku kawy, żurawiny, czarnej porzeczki oraz NOWOŚĆ z dodatkiem soku z pokrzywy. Przetwory owocowe - ETERNO – smak rodzinnej pasji
Olej rzepakowy Franciszek Kesler - tradycyjne tłoczenie oleju
z własnego rzepaku
Miodolada o trzech smakach (malinowa, miętowa, imbirowa) na bazie wody niegazowanej i miodu; Jałowiec, napój gazowany stworzony na bazie naturalnych składników chmielu i owoców jałowca o smaku kawy, żurawiny, czarnej porzeczki oraz NOWOŚĆ z dodatkiem soku z pokrzywy.

sala bankietowa pod warszawą
AMI_3950 (1)
AMI_3947